🎄Všetky objednávky vykonané do 19.12.2024 do 12:00 budeme vedieť expedovať s doručením do Vianoc 🎄

Z oceánu do O3 - pozrite sa ako sa vyrába náš rybí olej

V našej továrni v Čile nájdete časti, v ktorých nemôžete dýchať. Teraz zadržte na chvíľu dych, a dovoľte nám to vysvetliť. Náš rybí olej skladujeme v sudoch prepláchnutých dusíkom zámerne, aby sa kyslík nedostal von. Tajomstvo dobrého rybieho oleja spočíva v oxidácii, resp. v zabezpečení toho, aby k oxidácii vôbec nedochádzalo.

Mnohí ľudia odmietajú konzumovať rybí olej, pretože z neho majú rybiu pachuť v ústach a vyvoláva v nich pocit nadúvania, no nemusí to tak byť. Stáva sa to totiž len vtedy, keď rybí olej zatuchne v dôsledku chemickej reakcie s kyslíkom, prípadne vtedy ak je vyrobený z nekvalitných surovín. V takom prípade konzumujete len odpad, a ten istý odpad vylučujete. Preto radšej siahnite po vysokokvalitnom produkte, ktorého užívaním budete vidieť výsledky. My sa Vám prezradíme akým spôsobom vyrábame náš rybí olej, ktorého cesta k Vám začína v Južnej Amerike.

Úlovok dňa

Naše ryby pochádzajú z pobrežia Južnej Ameriky. Posledných päť desaťročí tam pre nás lovia len malé ryby. Túto lokalitu sme si vybrali preto, že od roku 1980 sa tu postupne sprísnili pravidlá ochrany vôd a riadenia rybolovu.

Vlády zaviedli opatrenia na ochranu životného prostredia a aktívne riadia rybolov, aby boli nariadenia dodržiavané. Ich záväzok k udržateľnosti rybolovu a čistým vodám, bol pre nás jasnou voľbou pri výbere lokality lovu.

Ryby sú lovené 30 míľ od pobrežia. Hneď ako ich dostanú na breh, lisujú ich na surový rybí olej, pretože krátkosť času spracovania je pre Puori rozhodujúca. Vy by ste asi tiež na konzumáciu uprednostnili čerstvo vylovenú rybu, pred rybou, ktorá bola ulovená pred niekoľkými týždňami, však?!

Po vylisovaní, sa olej koncentruje a rafinuje, aby sme z neho odstránili všetky ťažké kovy a toxíny. Od tohto momentu sa olej skladuje s kontrolou teploty v utesnených nádobách, ktoré sú prepláchnuté dusíkom, aby sa zabránilo ich vystaveniu svetlu a kyslíku, čo môže zapríčiniť pokazenie rybieho oleja.

Menej je viac

Väčšie nie je vždy lepšie, pokiaľ ide o veľkosť rýb. Čím väčšia je ryba, tým dlhšie žila v oceáne, čiže je oveľa pravdepodobnejšie, že v sebe hromadila viac kovov, chemikálii a iných toxínov. Ančovičky používame preto, že sú malé a vo všeobecnosti nežijú príliš dlho na to, aby v sebe nahromadili priveľa toxínov.

Udržateľný model

Náš rybolov je schválený Friends of the Sea, čo znamená, že dodržiavame rybárske postupy, ktoré chránia životné prostredie. Používame špeciálne siete, ktoré sú navrhnuté tak, aby zachytávali iba ančovičky, čím znižujeme percento vedľajšieho úlovku na minimum. Pri výrobe využívame suroviny na 100%. Čo sa nepoužije na výrobu rybieho oleja, použije sa ako biopalivo, alebo v hnojivách.

Na kvalite záleží

Ak sa stravujete ako väčšina bežnej populácie, je viac ako isté, že máte nedostatok omega-3 mastných kyselín. Dôvod je jednoduchý, nekonzumujete dostatok kvalitných surovín bohatých na omega-3 mastné kyseliny. Napríklad dospelý človek v USA skonzumuje v priemer iba 100-200 mg/deň, no odporúčaná dávka je 2 000 mg omega-3. Ak patríte do tejto štatistiky aj Vy, porozmýšlajte nad užívaním O3, ktorými doplníte chýbajúce omega-3.
 

 

[products ids="25,999"]