Žemličky s Vegánským Proteínom
10 žemličiek
70g (1 šálka) baby špenátu
2 PL psylium prášku
500 ml (2 šálky) vody
1 1/3 šálky / 180 g pohánkovej múky
1 šálka / 100 g jemných ovsených vločiek
1/3 šálky / 40g PB Pea Proteín Booster
1 1/2 ČL prášku do pečiva
1 ČL soli
2 PL olivového oleja (na potieranie)
1 PL sezamových semiačok (na posypanie)
Rozhorúčte rúru na pečenie na 190°C / 375°F.
Nakrájajte špenát najemno nožom alebo ho niekoľkokrát pulzujte v kuchynskom robote.
Pridajte prášok psyllium do veľkej misy. Primiešavajte vodu a nechajte chvíľu odstáť, aby to zhustlo a podobalo na želatínu.
Medzitým si odmerajte ovsené vločky, múku a PB Pea Proteín Booster.
Pridajte zvyšné suroviny do misy a všetko spojte rukami. Malo by to byť dosť lepkavé.
Rukami alebo lyžičkou vytvarujte 10 žemlí. Každú žemľu dajte na pekáč pokrytý papierom na pečenie.
Potrite olivovým olejom a posypte sezamovými semiačkami. Pečiete v rúre 40 minút.
Tip:
Špenát môžete nahradiť s dvoma nastrúhanými mrkvami, červenou repou alebo paštrnákom.